DECISION.  magazin / KÖNYVEK

Szerezze be a Mentors and Partners negyedévente megjelenő DECISION. magazin legfrissebb számait!

Szeretne elsőként értesülni magazinunk megjelenéséről?
Íratkozzon fel hírlveleünkre és a negyedévente megjelenő DECISION. magazinunkról első kézből fog értesülni.

Hozzájárulok adataim kezeléséhez. (Adatvédelmi tájékoztató)


A   bemutatja

Hangyákkal Várat!

A csapatsport rendszer alapú pszichológiája

Az első sport műhelymunka programját terveztük a tanácsadói csapattal, és persze kerestük hozzá a megfelelő interaktív, de igen erős üzenetekkel ellátott játékokat is. Úgy gondoltuk egy kvíz mindig megmozgatja az emberek fantáziáját, és ha verseny is van az ott kialakított csapatok között, akkor még inkább élvezni fogják azt. Össze is állítottunk egy tíz kérdéses változatot, melynek utolsó kérdéseként már szerettük volna felvezetni a csapatépítő műhelymunka lényegét is. „Melyik a legerősebb állat a világon?” – hangzott a kérdés, mire a csapatok egymás után kezdték el kiabálni az oroszlán, a tigris, a cápa, a medve és egyéb ismert ragadozók neveit. Mire a csapatkapitány odaszólt a többiekhez: „ez cseles kérdés, mert olvastam, hogy a hangya a saját testtömegének sokszorosát el tudja cipelni, míg ezek a nagy állatok nem képesek erre. Ráadásul azt mondták, hogy csapatépítés a mai nap fő témája, és hát a hangyák együtt dolgoznak. Úgyhogy szerintem a hangya a megoldás”-mondta a világ egyik legjobb játékosa. Majdnem igaza volt, mert egyébként az evezőlábú rák az, de a hangya is ott van a ranglista elején, szóval elfogadtuk a választ. Persze „lelőtte a tervezett poénunkat”, de hát így jár az ember, ha egy sportoló még okos is. Hogy illik a könyv témájához ez a történet? Leginkább úgy, hogy a csapatsportokban dolgozó szakemberek az elmúlt 15-20 évben leváltották a „nagy ragadozókat” a szorgos, csapatorientált „hangyákra”. Az eredmény pedig félelmetes! Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség egy tigrisre vagy oroszlánra olykor a pályán, de az biztos, hogy óvatosan kell bánni velük!

Palencsár Miklós

  bemutatja

SZEMÉLYISÉG ÉS VISELKEDÉS ALAPÚ SALES

Stratégia, menedzsment, módszertan

Az értékesítési szakma, mint mondják, a válság óta kifordult önmagából, drasztikusan megváltozott. A hazánkban hagyományosan sikeres, jól, meggyőzően kommunikáló, kreatív, szinte baráti kapcsolatokat építő értékesítőket lecserélte a piac az emóciók helyett a tényeket és a logikát előtérbe helyező, tökéletes szakmaiságra törekvő, sokszor ridegebb szakemberekre. Közben a most 20-32 éves uralkodó generáció tagjai megjelentek a döntéshozói körökben, a maguk kiemelkedő dominanciaszintjükkel, vadonatúj prémium elvárásaikkal. És mindennek tetejére, a hazai fogyasztói társadalom két pólusúvá vált, ahol az egyik oldalon a válságot megúszó vagy éppen abban erősődő “gazdagok”, a másik oldalon pedig az elmúlt években fizetőképességükben jelentős csökkenést elszenvedő illetve az évtizedek óta létminimumon élő “szegények” vannak.

Hogyan építünk ilyen körülmények között értékesítési stratégiát? Hogyan építünk értékesítési csapatot? Hogyan menedzseljük az értékesítési területet? Hogyan változtak az eladástechnikai módszerek? És persze hogyan néz ki ez az egész a döntéshozók és a piaci szereplők személyiségének szemüvegén keresztül, figyelembe véve a tényt, hogy többségük jelen van vagy megélhetési módosulás vagy a „lexikonkövető” módosulás vagy éppen a „sanyarú gyermekkor” módosulás?

Azt nem mondhatom, hogy ez a könyv minden értékesítési problémára megoldást kínál, sőt még azt sem állíthatom felelősséggel, hogy egyáltalán konkrét megoldás legyen az olvasás eredménye! Ez az opció az olvasó kezében van! Ő dönti el mit kezd a SALES-ben található informácókkal! Amit én megtehettem, hogy elgondolkodtató adatokat, tapasztalatokat, elemzéseket írok meg, és az értékesítési szakmáról való véleményalkotást egy másik dimenzióba helyezem.

Palencsár Miklós, business mentor

Az  bemutatja

VISELKEDÉS ALAPÚ ÜZLETI STRATÉGIA

1. kötet: Az alapok

A 3B (Behaviour Based Business) avagy a Viselkedés alapú üzleti stratégia című könyv 2012-ben jelent meg az IT-Business Publishing kiadó gondozásában.

A könyv írója Palencsár Miklós business mentor/üzletfejlesztési tanácsadó. A könyv 900, előre meghatározott felsővezetőnek került átadásra, könyvesbolti forgalomba nem kapható. Az 1. kötet, a 3B rendszer alapjairól szól. Konkrét azonnal hasznosítható üzletfejlesztési tudást tartalmaz, több mint 100 konkrét üzletfejlesztési projekt – hazai és nemzetközi egyaránt -, több mint 15 000 üzleti szereplő egyéni elemzésére építve. Az olvasók – vezérigazgatók, igazgatók, cégtulajdonosok, kormány tisztviselők – véleményét egy 500 fős telefonos értékelés során gyűjtöttük be.

Egybehangzó vélemény, hogy a stratégiai elmélet egyedi, meghökkentő, és rendkívül gyakorlatias. A könyv egyértelmű célja, hogy olvasója azonnal hasznosítható fejlesztési, emberismereti tudást szerezzen. A könyv jelenleg angol, német és portugál nyelvű fordítás alatt van, nemzetközi terjesztése 2013. november 1-től folyik.

Kezdjen el gépelni és üssön egy entert a kereséshez