A RISE rendszer előnyeire építve, a Mentors & Partners Group a piaci lehetőségeket maximálisan kihasználva oldja meg partnerei szervezetének fejlesztését, ezen belül az új, képzett, stabil munkaerő biztosítását. A munkaerőhiánnyal küszködő piacokon a Mentors & Partners Group speciális profilépítési, keresési, hirdetési és interjúztatási megoldásainak köszönhetően minden esetben sikeres recruitment folyamatot kínál partnerei számára. A jelenlegi piaci helyzetnek köszönhetően, a recruitment az elmúlt években önálló ágazattá nőtte ki magát a Mentors & Partners Group-on belül. Eddig közel 1 000  pozíciót töltöttünk be sikeresen partnereink szervezeteiben, a kezdő menedzsertől, a csúcsvezetői pozícióig bezárólag, a szervezet minden szintjére megtaláltuk a megfelelő szakembert. A Mentors & Partners Group recruitment csapata a komplex folyamatot menedzseli, ugyanakkor képes az egyes részfolyamatokban is támogatást nyújtani.

TOBORZÁS ÉS KIVÁLASZTÁS

Egy cég fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy új emberek, friss energia és új gondolkodásmód kerüljön a cégbe bizonyos, előre megtervezett időközönként. Amennyiben a cég Mentors & Partners Group viselkedés alapú megközelítést alkalmaz dolgozói motiválására, termékei felépítésére vagy épp üzleti stratégiájának meghatározására, úgy ez a HR folyamat igen egyszerű, hiszen a megrendelőnek konkrét, személyiségtípus összetételben megfogalmazott elvárásai könnyen teljesíthetők a megfelelő Mentors & Partners Group kiválasztással. A kívánt és a kerülendő személyiségtípus profilok segítségével a Mentors & Partners Group HR csapata komplexen át tudja venni a toborzás és kiválasztás folyamatát.

Amennyiben egy megrendelő a toborzás és kiválasztás alkalmával használja először a Mentors & Partners Group metodikát, úgy a folyamat nagyon hasonló az előbb leírtakhoz, a különbség annyi, hogy a kívánt profil felépítésénél a megrendelő igényei kerülnek átültetésre a Mentors & Partners Group nyelvezetre. Az esetleges elvárási ellentmondásokat így könnyen lehet tisztázni, konkrét elképzelések alakulnak ki a jövőbeni munkavállalóval szemben. Tipikus hibák lehetnek az elvárások között, mint például egyszere akarunk kreatív, de ugyanakkor precíz munkavégzésre alkalmas embert. Aki kreatív az igen nagy erőfeszítések által tud csak precízzé válni, aki pedig alapjaiban véve precíz személyiség, attól távol áll a kreativitás, hiszen teljesen ellentétes személyiségtípusok alapismérveiről beszélünk!

A TOBORZÁS ÉS KIVÁLASZTÁS FOLYAMATA:

  • Keresendő profil felépítése (megrendelői elvárás Mentors & Partners Group-ra történő átfordítása)
  • Személyiség alapú hirdetés elkészítése
  • Pályázatok előszűrései (Mentors & Partners Group külső jegyes vizsgálat alapján, az eredeti személyiségtípus CV alapján történő beazonosítása)
  • Interjúk a már eredeti személyiségtípusokban megfelelő jelöltekkel
  • A potenciális jelöltek Mentors & Partners Group tesztelése (álarc és módosult személyiségtípusok meghatározása)
  • Konkrét, 3 pólusú profil meghatározása
  • Szakmai vélemény és javaslattétel a megfelelő jelölt személyére
  • Szakmai vélemény az új munkavállaló motivációs rendszerére