A Mentors & Partners Group egyedi képzési rendszerekkel rendelkezik. Fontos számunkra, hogy egy adott fejlesztési program ne általánosságban képezze az adott munkavállalót, vezetőt, értékesítési szakembert, hanem konkrét a jelenlegi gazdasági környezetben azonnal használható tudáshoz juttassa őket. Cégünk fő profilja az üzletfejlesztés, éppen ezért képzéseink minden esetben komplex piaci ismeretet, konkrét gazdasági tudást nyújtanak a résztvevők számára ezzel segítve azt, hogy maga képzés ne egy hagyományos időtöltés legyen, hanem konkrét interaktív műhelymunka alakuljon ki, mely során haszontalan információk nem hangoznak el.

Amennyiben üzletfejlesztési oldalon új kihívásokat tapasztalunk, melyek nagyban gátolják a cégek fejlődését, egyedi programot építünk fel ezek kiiktatására. Ennek köszönhetően időről időre új speciális fejlesztési programokat építünk fel, melyek a legaktuálisabb üzleti jelenségeket menedzselik.

Legújabb fejlesztési programunk fókuszában a kétely áll. Elsőre furcsán hangzik, hogy vezetői és alkalmazotti környezetben képzési programot javaslunk és építünk erre a témakörre, de a legújabb tapasztalatok azt mutatják, hogy ez kritikus kérdés akár a hazai akár nemzetközi cégek tovább fejlődésében. Azt nagyon jól tudjuk, hogy vannak bizonyos személyiségtípusok, akik motorjai egy fejlődésnek vannak olyanok, akik olykor keresztbe fekszenek az új irányok elé és vannak olyanok is, akik semlegesen szemlélik a cég előrehaladását új céljainak kitűzését. Jelenleg és az elkövetkezendő 10 éves időszakban kritikussá vált a cégek folyamatos fejlődése. Hazai cégek esetében ez jelenthet nemzetközi előretörést, nemzetközi cégek esetében pedig hátrahagyva a hagyományos nehezen mozgó mamut szervezetet, egy új, dinamikus, üzletileg értelmezhető, start-up irányba történő elmozdulást. Viszont hiába vannak szép üzleti célok, ha szervezet kulcsemberei, majd maga a szervezet dolgozói nem állnak be a változást sürgető vezetők mögé. A változás és fejlődés ellen mindig megvannak az aktuális kételyek, melyek személyiségünkből fakadnak, de minden esetben megpróbálunk konkrét indokokat és kifogásokat keresni mögéjük.

A DOUBT / NO DOUBT képzésünk ezekre a változásokra és fejlődésre készíti fel a program résztvevőit definiálva és menedzselve a kételyeket.