Tudástár

Az automatizálás jelene és jövője, a LENS Consulting Group lencséjén keresztül

Lassan három hónapja kezdődött egy új fázis az üzleti szereplők életében. Még „csak” egy negyedév telt el, de az üzleti gondolkodásmód gyökeresen átalakult, és a változás folyamata még a legmerészebb szakemberek képzeletét is felülmúlja. Az átalakulás egyik legfontosabb jellemzője, hogy olyan megoldások, melyek akár hosszú évek óta „poros könyvként” funkcionáltak, amiknek létezéséről persze mindenkinek tudni kellett, most a könyvespolc díszhelyére kerültek, a legbecsesebbek közé. Nem történt ez másként az automatizmussal sem!

Az a baj….

Nem is annyira a „kell vagy nem?”, hanem inkább a „hogyan?” tartotta vissza az üzleti döntéshozókat attól, hogy érdemben, a megfelelő helyeken és a megfelelő intenzitással lássanak hozzá az automatizálás módszereihez, megoldásaihoz. Sokakban rémképek éltek, hogy ha egyszer elindulnak azon a lejtőn, ahol gépek veszik át az uralmat, akkor ott nincs megállás, és az ember eltűnik a fókuszból. Az sosem volt kérdés, hogy hatékonyságban, kiszámíthatóságban egy automatizált működéssel sosem érhet fel az emberi erőforrás által menedzselt üzlet, de mi azért emberből vagyunk, és ez sok lehetőséget – főként a gépesítés terén – már ideje korán kiiktat számunkra. Csodálkoznak is azon, amikor pont az e területen dolgozó szakemberekről derül ki, hogy rendelkeznek emberi érzelmekkel. Legalábbis egy átlag üzletember számára ez a felismerés tud meglepetést okozni. De mivel az alapvető fék bennünk volt, nyilván nem léptünk előre, még az ésszerűség mértékéig sem, és ennek az elkövetkezendő években nagy ára lehet!

A Mátrix jelenség

Az automatizálás egyértelműen arról szól, hogy a szükséges pontokon, folyamatokban, az emberi erőforrást ki kell cserélni gépek munkájára, és ezzel nincs is semmi gond. A hangsúly viszont a „szükséges” szócskán van! És egy valamire való automatizálás nem sablonokat alkalmaz, hanem komolyan veszi azt az üzletági figyelmeztetést, mely szerint a „megrendelő igényeihez kell igazodni”. Ezen a területen ez nem lehet egy elcsépelt frázis, mert a végén elégedetlenség, kiábrándultság és ezzel egyértelműen egy „bukott projekt” várja mind a megrendelőt, mind a kivitelezőt. Az automatizálás egy speciális fejlesztési területe az üzletnek, nem pedig a gépek megvásárlása, majd beállítása, vagyis nem egy egyszerű beszerzési projekt. Aki így áll hozzá, ott komoly gondok lesznek az eredményekkel. Ha pedig az üzlet fejlesztéséről beszélünk, akkor a fókuszt, az elérni kívánt célt mindig a megrendelőnek kell véglegesítenie! Persze a szakembereknek tudni kell megfelelő információk alapján – melybe szervesen beletartozik a vállalkozás tulajdonosának/első számú döntéshozójának célrendszere – megfelelő javaslatokat tenni, tanácsot adni. De ahány tulajdonos, annyi célrendszer létezik, és ne akarjuk leegyszerűsíteni mindezt szimpla sablonokra!

A válság új üzletágakat szül

Nagy igazság, hogy egy válságban mindig kialakulnak új üzleti területek. Ez a szabály a tanácsadói területre különösen igaz. Hiszen ilyenkor a tulajdonosoknak/cégvezetőknek szükségük van támogatásra az új jövőkép felépítéséhez, annak kivitelezéséhez. Nem történik ez másként az automatizálás területén sem, és már az elmúlt három hónap egyértelműen mutatja ennek az üzletágnak az új irányait, elvárásait. Egy válság mindig a professzionalizmus iránti igényt erősíti, tehát komoly szűrőn kell átesnie azoknak, akik valóban tanácsot akarnak adni. Az alapvető kritériumoknak pedig továbbra is teljesülni kell: komoly szakmai tapasztalaton alapuló tudás és az objektivitás. Az automatizálás terén abban kell a cégeknek leginkább fejlődniük, hogy a hagyományos projektszemlélet helyett eldobják a saját termékek, vagy a már jól bejáratott, magas árrésekkel beszerezhető gépeket előállító cégekkel meglévő szerződések rabigáját, és egy fejlesztési projektet valóban az ügyfél számára legjobb megoldásokkal építsenek fel. Nehéz folyamat, főként több évtizedes működés után 180 fokos fordulatot tenni és tanácsadóként megmérettetni a piacon. De komoly eredmény, ha az ember már túl van rajta!